VINYYLILATTIAT

Vinyylilattia

Vinyylilattia on nykyään erittäin suosittu kestävyytensä, ulkonäkönsä ja miellyttävän tuntuman ansiosta. Taittoponttien ansiosta ne ovat myös helppoja asentaa ja ne voidaan laittaa esimerkiksi remonttia tehdessä suoraan vanhan lattiapäällysteen päälle. Täysin kosteussuojatut vinyylilankut sopivat erinomaisesti esimerkiksi lapsi- ja koiraperheisiin. Vinyylikorkit ovat joustavia, eivät kopise ja tuntuvat lämpimiltä jalan alla. 

Vinyylilaudat

Vinyylilaudat on n. 5 mm paksuja, läpiasti muovia olevia yksittäisiä ”lautoja”.

Vinyylikorkissa on n. 3 mm paksun vinyylipinnan alla 6-7mm paksu HDF-runko, jonka alla vielä ohut korkkikerros, joka vaimentaa ääntä, tuo pehmeyttä sekä lämmittää jalan alla.

Vinyylilattiat on lapsi- ja lemmikkitalouksien ehdoton valinta!

Vinyylimatot (huonetilamatot)

Usein asuintilojen mattolattioista puhutaan muovimattoina tai vinyylimattoina. Totta molemmat. Huonetilamattojen pintakerros on vinyyliä, ja pohjakerros on pehmeää huopaa tai vaahtomuovia. Vinyylimatot ovat äärimmäisen helppohoitoisia ja mukavia jalalle. Huonetilamatot voidaan hyvinkin asentaa kuviosovituksena, eli kynnyksiä ja listoja ei tarvita, jolloin lattiapinnasta tulee siisti ja yhtenäinen.

Vinyylin puhdistus

Vinyylilattioiden puhdistaminen tehdään samoin kuin laminaattilattioiden.