PARKETTI

Parketti on yleinen puusta tehty lattiamateriaali. Yleisin parketti on lautaparketti, koska se on helppo asentaa. Lautaparketti koostuu noin 4 mm paksusta pintakerroksesta, jonka alla on pohjakerros, joka on yleensä halvempaa puuta. Pintakerros voi olla vaikkapa tammea, koivua, saarnia, vaahteraa tai jotakin muuta puulajia. Kuluneen lautaparketin voi yleensä uudelleen hioa ja lakata yhden kerran. Lautaparketteja on saatavilla yleisimmin 1- tai 3-säleisinä.

Mosaiikkiparketit poikkeavat lautaparketista siten että ne ovat yleensä noin 8 mm paksuja ja ne liimataan suoraan lattiapintaan kiinni. Parketin asennuksen jälkeen lattia hiotaan ja lakataan. Mosaiikkiparketti on mahdollista hioa ja lakata useaan kertaan.


Parketin puhdistus

Lattialle joutunut hiekka ja pöly puhdistetaan pölynimurilla tai harjalla. Tarvittaessa lattia pyyhitään kuivaksi puristetulla rievulla tai mopilla. Puhdistukseen käytetään haaleaa vettä, johon voi lisätä lattian puhdistukseen tarkoitettua pesuainetta, noudattaen pesuaineen annostelu- ja käyttöohjetta. Voimakkaiden pesuaineiden käyttöä on vältettävä. Myöskään vahaa tai vahapitoisia kiillotusaineita ei pidä käyttää.